tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluvalmisteluja

Jouluvalmistelut on jo hyvällä mallilla. Tosin joululahjojen hankinta jäi vähän viime tippaan, kun vasta eilen kävin kaupoilla ostamassa kaikille lahjat. Tänään kuitenkin siivosin ja leivoin kaneille keksejä. Huomenna onkin sitten vuorossa joulukuusen koristelu. 


Nämä tontut on ollut ikkunalla jo pidemmän aikaa odottamassa Joulua
Tänään kävin myös kuvaamassa pellollamme kun iskä ja veljeni oli sytyttänyt sinne jätkänkynttilän.
Se näkyy aika kivasti tielle, paitsi silloin kun se välillä hiipuu, mutta hetken päästä se roimahtaa uudelleen liekkeihin.




Tänään siis tein niitä keksejä kaneille ja tässä on ohje: 
Ruisjauhoja, vettä ja kanin raksuja sekoitetaan yhteen sen verran, että seoksesta saa tehtyä kiinteän pallon. Sitten vaan taikinaa painellaan muotteihin ja uuniin 170 asteeseen. Uunista pois silloin kun ovat kuivuneet koviksi. 


Olen näitä aikaisemminkin tehnyt ja kanit tykkää tosi paljon! Laitettiin näitä samoja myös marsuille ja niidenkin keksi hupeni hetkessä. Nämä ovat tietenkin hyviä myös hampaille kun saa tosissaan nakertaa että saa paloja syötyä. 
Ja en siis ole itse keksinyt tätä reseptiä vaan löysin sen netistä joltain kaniaiheiselta keskustelupalstalta. 




Tämä joululahja tuli jo hyvissä ajoin, kun tilasin sen netistä. Se on punottu pallo kaneille jota ne voi sitten heitellä.
Varmaan tämäkin lahja on mieluisa, koska kanit heittelee aina tilaisuuden tullen tyhjää purkkia hampaillaan tai tökkii sitä muuten.

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! <3

    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi
    Olen blogissani haastanut kaikki osallistumaan haasteeseen, jossa laitetaan hyvä kiertämään! Käy katsomassa toisiksi uusin postaukseni ja osallistu mukaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon!
    Täytyy katsoa jos joskus tekisin tuon haasteen ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi :)