torstai 28. heinäkuuta 2016

Rovaniemi

Olen jo pitkään haaveillut Lapin reissusta, ja vihdoin se toteutui! Olin 19-22.7. tätini ja Sabinan kanssa Rovaniemellä (täti siis kustanti meille matkat ja majoituksen mun rippijuhlien ja Sabinan ylppäreiden johdosta). 

Lordi-yhtyeen jäsenten kädenjäljet Lordinaukiolla
Junamatka Rovaniemelle kesti 8 tuntia, joten ensimmäisenä päivänä ei jäänyt paljoa aikaa kierrellä (viimeinen päivä menikin kokonaan matkoihin). Kävimme kuitenkin katsomassa muutamaa nähävyyttä, kuten Lordinaukiota, Jätkänkynttiläsiltaa ja Rovaniemen kirkkoa.


Toiseen päivään sisältyi vierailu Joulupukin pajakylässä. Kävimme tapaamassa itse Pukkia, juteltiin siellä niitä näitä, ja meistä otettiin yhteiskuva.

Ylitettiin Napapiirin raja

Lapissa oli myös hauskoja teiden nimiä. Tämä Joulumaantie oli Joulupukin pajakylässä. Keskustassa oli muun muassa Lapinkävijäntie ja Poromiehentie.


Vierailimme myös Husky Parkissa, jossa oli yhteensä 67 husky-koiraa. Talvisaikaan saisi mennä myös huskyajeluille Lapin luontoon.

Minä ja Sabina
Kolmas päivä kului Ranuan eläinpuistossa, jonne pääsi helposti Rovaniemen keskustasta bussilla. Tosin bussi oli mennen tullen myöhässä, joten odotteluun kului useampi tunti.Jääkarhu oli yksi koko reissun kohokohdista. Toki olisi vielä paljon mukavempi nähdä niitä ihan luonnossa...
Näitä nalleja oli siellä kaksi. Eläinpuistossa järjestettiin myös ruokintanäytös, mutta sitä emme katsoneet kun oli niin kova tungos aitojen ympärillä silloin.
Majavanpoikasten emo oli sairastunut, eikä pystynyt hoitamaan poikasiaan. Siispä neljä poikasta oli omassa tarhassaan ja eläintenhoitajat pitivät niistä huolta.


Vuorisusi eli Dhole

Ensimmäinen Ranuan seudun myskihärkäkili 9000 vuoteen, edellinen syntynyt hieman jääkauden jälkeen
Tässä seuraava eläinlaji, joita on pakko saada itsellekkin: Kääpiökana

Rovaniemen kirkon seinillekkin oli ujutettu porojen kuvia
Tämä söpöläinen imi lasia eläinkaupan akvaariossa
Kaikin puolin oli tosi mukava reissu! Tällä kertaa olimme vaan kaupungissa, mutta joskus täytyy tehdä reissu (tai useampikin) luontoon. Myös talviaikaan olisi kiva käydä. 
Olenkin samaa mieltä Sabinan kanssa, että ei olisi yhtään hullumpaa asua Lapissa. Ihmiset siellä olivat tosi mukavia, ja tykkään kauheasti heidän murteestaan :D 

Jos olet siis suunnitelemassa lomamatkaa vaikkapa ulkomaille, ota huomioon myös tämä kotimaanmatkailu. Kotimaassa kun ei tarvitse koittaa sönköttää vieraita kieliä sanakirjan avulla, eikä myöskään vaihtaa valuuttaa :) 

ps. jotkut saattoivat huomata, että ulkoasu ja banneri ovat vaihtuneet vasta nyt kesäisempään, siitä saa kertoa mielipidettä kommentoimalla ;) 

2 kommenttia:

  1. Mä diggaan bannerista oikeasti tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Yllätyin itekin vaikka se oli sellainen 5min kyhäelmä :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi :)