sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ensilumi 2015

Yleensä en laita uusia postauksia näin usein, mutta kun kerran ensilumi saatiin niin eiköhän extrapostaus ole ihan paikallaan :) 

Perjantai-aamuna piha oli vielä ihan kurassa. Mutta lunta alkoi sataa sitten päivällä, kun olin koulussa. Siitä lähtien lunta satoi lähes taukoamatta pari seuraavaa vuorokautta. 
Pihaamme kertyikin melkein 30cm lunta. 
Täällä meilläpäin monilta oli sähköt poikki useamman päivän. Meilläkin oli lyhyitä sähkökatkoksia silloin tällöin, mutta koska sähköt on maakaapelilla niin ei onneksi ollut sen pahemmin. Paitsi kerran oli koko yön ajan katkos mutta sehän ei nukkuessa haitannut muuten, kun että aamulla sisällä oli aika kylmä sillä lämmitys ei tietenkään silloin pelannut. 

Tässä kuvassa on rivi visakoivuja
Kaikkien puitten oksat oli melkein maatamyöten kun lumi painoi niitä niin paljon. Pienimmät puut ja pensaat oli kokonaan ihan kaksinkerroin. Myös mun omenapuu halkesi kolmeen osaan, joten siitäkään ei ole enää mitään hyötyä.



Laidunten sähkölangoilla oli myös komea lumikerros. Äiten ja siskojen piti käydä ensin varistamassa lumet pois ja kiristämässä painon alla venyneitä lankoja ennen kun hevoset voitiin päästää pihalle laitumelleen.
Lehmät, vasikat ja sonni laitettiin perjantai-aamuna takaisin pihattoon silläaikaa kun olin koulussa.
Lumisateesta huolimatta pihalta lähtö oli kuulemma joillekkin aika vastahakoista. Kuten yleensäkkin, vasikat ei meinannut mennä pihattoon edes emänsä kanssa sillä ei ole ennen siellä ollut. Kuusi vasikkaa jäikin keskenään laitumelle, mutta tuli sieltä omalla ajallaan myöhemmin päivällä.


Näin valokuvaajan näkökulmasta lumen tulo oli aika mahtavaa! Vihdoinkin pääsi kuvaamaan valkoista luontoa. Plussaa on myös valoisuus, sillä tietysti vaalea maa valaisee vähän hämärää.
Paitsi on tässä, kuten joka asiassa, huonojakin puolia. Pehmeässä hangessa mentäessä kengät on täynnä lunta, lahkeet märkinä... Iskälle lumi tietääkin auraustöitä niin omille pihoille ja teille, kuin muidenkin.


Kuvasin lintuja ikkunan läpi kun pihalla oli niin kylmä etten sinne viitsinyt mennä. Ulkona linnut olisi myös huomannut mut heti, eikä siksi olisi uskaltanut tulla lintulaudalle syömään. 

Pienten varpaat ihan jätyy



Julle lumisateessa
Mikä on mielestäsi parasta talvessa ja lumessa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi :)