tiistai 1. syyskuuta 2015

Kännykkä vs kamera

Tällä kertaa teen normaalista poikkeavan postauksen koska sain, ainakin omasta mielestäni, hyvän idean. 
Nykyäänhän kuvataan paljon älypuhelimilla, joissa on kyllä joskus parempi kamera, kuin ihan oikeassa digikamerassa. Kuvasin tällä kertaa kolmella eri laitteella. Kuvissa ensimmäisenä on Nikon Coolpix P600- puolijärkkärillä (16 megapikseliä) otettu kuva, jolla olen kuvannut oikeastaan kaikki blogini kuvat. Toiset kuvat olen ottanut Canon ixus 220 hs- digipokkarilla (12,1 megapikseliä), joka oli edellinen kamera jolla nykyään kuvaan ainoastaan vedenalaiskuvia. Viimeinen kuva on Samsung Galaxy s4 mini- puhelimella (takakamera 8 megapikseliä) kuvattu, jolla kuvaan tosi vähän huonon laadun takia, mutta ainut hyvä puoli on että kännykkä on aina mukana. 

Otan kamerallani kuvat aina P-asetuksilla (ohjelmoitu automatiikka), lukuun ottamatta esim, lähi-, tai kuukuvia joihin on erikseen asetukset. Ja ennen julkaisemista teen Picasa3: lla pikamuokkauksen joka vaan säätää valotuksen oikein, koska keskittymiseni ei ikinä riitä kaikkien kamerani asetuksien opettelemiseen... Nyt kuitenkin kaikki kuvat on täysin käsittelemättömiä, paitsi viimeinen kuva johon laitoin vesileiman. 
Ja lopetan ´alkutekstin´ kirjottamisen ennen kun selityksestä tulee ihan romaanin mittainen :D 

Tässä testasin kuinka hyvin sisätiloissa saa värit näkymään
Nikon Coolpix P600
Canon ixus 220 hs
Samsung Galaxy s4 mini
Tämä on ihan vaan lähikuva ulkona
Nikon Coolpix P600
Canon ixus 220 hs
Samsung Galaxy s4 mini
Näissä viimeisissä kuvissa näkee parhaiten eron kameroiden laadussa. Nikon-kamerassani kun on 60x "superzoom", johon kännykän ja pokkarin zoomeja ei voi edes verrata. 
Nikon Coolpix P600
Canon ixus 220 hs
Samsung Galaxy s4 mini
Kännykällä ja pokkarilla Misu-kissaa ei meinannut edes erottaa. 
Nikon Coolpix P600
Canon ixus 220 hs
Samsung Galaxy s4 mini
Tässä näkee hyvin miksi kuvatessa kannattaa panostaa kuvausvälineisiin. Toki ei aina tarvitse sitä parhaintakaan ;)


1. Kummalla kuvaat enemmän: kameralla vai kännykällä?
2. Mitä mieltä olit tällaisesta "erilaisesta postauksesta" ?

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen vertailu. Tuollaisten still- kuvien ottoon sinun kyllä kannattaa käyttää ihan vain kännykän kameraa, tai sitten opiskella järkkärisi valoitsasetuksia ja vaihtaa objektiivia. Näyttää syövän värejä ja valoa voimakkaasti. Kahdessa alemmassa taas uusi kamerasi pääsee oikeuksiinsa. Itse kuvaan paljon kännykälläni, iPhone6:lla, juuri siksi että se on minulla aina taskussa ja valmiina. Järkkäriä käytän sisätiloissa kun tarvitsen valovoimaa ja syvyyksiä. En ole mikään ammattilainen itsekään, mutta olen huomannut omissanikin kuvissa tuon saman, että kamerakannattaa valita kuvauskohteen perusteella, itsellänikään kun ei riitä motivaatiota opetella jokaista pikku kikkaa järkkärillä eikä varsinkaan kanniskella sitä mukana joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu jos postaukseni oli mielenkiintoinen :) Mullahan on siis puolijärkkäri jossa on kiinteä objektiivi jota ei tietenkään saa siis vaihdettua. Ja itse en tykkää kuvata kännykällä koska laatu on siinä huomattavasti huonompi kuin kamerassani. Omasta mielestäni kyllä uudemman kamerani kuvat oli ehdottomasti parhaimpia enkä huomannut kuvien tummuutta ennen kuin sen mainitsit (kuvakulmakin saattoi jo vaikuttaa, koska tuvassa ainut valaistus tuli ikkunasta). Tykkään kyllä muutenkin vähän "synkemmistä" kuvista :D Ja otan aina Nikonin mukaan kun kuvaamista on tiedossa.
      Kiitos paljon kommentistasi :)

      Poista
  2. Itse pidän myös paljon "synkemmistä" kuvista. Lisään usein aivan liikaa kontrastia joidenkin mielestä mutta itse pidän todella paljon. Pidin tästä postauksesta todella paljon! Aivan uskomaton kamera tuo coolpix!
    Kuvaan itse enemmän puhelimella, koska se on aina taskussa. Kuvaamaan otan kyllä järjestelmäkamerani mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! Ihana kuulla että tykkäsit paljon :)
      Jep. Synkemmät usein tuo sellaisen salaperäisen tunnelman.
      Kamerani on kyllä uskomaton ainakin zoominsa puolesta (välillä aattelen, että miten ihmeessä pärjäsin vain tuon edellisen kameran kanssa) :D

      Poista
  3. Tosi mielenkiintoinen postaus :) Itse en älypuhelimella kuvaa juuri ollenkaa, koska järkkäri on aina matkassa mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Jos omistaa järkkärin, niin onhan se tottakai parempi kuljettaa sitä mukana, vaikkakin se kännykkä olisi vaivattomampi :) Ai niin, ja kännykässähän ei (ainakaan mulla) ole niitä kaikkia hyviä asetuksia mitkä kamerassa voi säätää.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi :)