maanantai 3. elokuuta 2015

Ahvenanmaalla

Olin Roosa-siskon, äitin ja tädin kanssa Ahvenanmaalla, tarkemmin sanottuna Maarianhaminassa, 28.-30.7. Olin siellä ensimmäistä kertaa. Postauksesta tulee aika pitkä koska otin n. 600 kuvaa ja videota koko reissulta, ja niistä oli aika vaikeaa valita parhaimmat :) 




Meillä oli aikainen herätys, koska lähdettiin Tamperetta kohti jo klo 04:15. Veljeni kyyditsi meidät sinne, ja hyppäsimme junaan joka vei meidät Turkuun. 


Menimme Viking Amorellalla jolla matka kesti tarkalleen 5h 25min.

Menimme tosi läheltä pikkusaaria


Maarianhaminan kadut oli hiljaisia päivälläkin

Meillä oli vuokrattuna oma pieni punainen mökki Övernäsgårdenista, jossa Jussi-koira oli meitä vastassa.


Jos kaupungilla olisi tullut tylsää, onneksi majoituspaikassa oli kaikkea tekemistä: mm. frisbeegolf, lentopallokenttä, uimaranta, kiikkulauta, hulavanteita, jalkapalloja ja yhteisissä oleskelutiloissa oli telkkari sekä lautapelejä. Olimme kuitenkin matkalla vain kaksi yötä, joten tekemistä ja kiertelemistä riitti.
Halutessaan pystyi myös vuokraamaan polkupyöriä, joilla olisi kätevästi päässyt maaseudulle. Myös lautoilla pääsisi helposti eri saarille, mutta me pysyttiin vaan Maarianhaminassa.

Vasemmalla ravintola ja oikealla rakennus jossa puhallettin lasituotteita myytäväksi
Pieniä sorsanpoikasia


Vietimme paljon aikaa myös Lilla Holmen - lintusaarella, jossa oli paljon riikinkukkoja, erilaisia kanoja, pupuja sekä rakennus jossa oli tosi paljon pikkulintuja, papukaijoja ja muutama kilpikonna. Riikinkukot ja kanat oli keskenään vapaana pihassa tallustelemassa, mutta niilläkin oli kyllä oma rakennus jossa oli niille ruokaa. Muut eläimet oli häkeissä. Jos olet joskus menossa tuonne, muista ettei koiria saa kuitenkaan ottaa mukaan saarelle.





Pääsi aika lähelle eläimiä, mutta ne kuitenkin pelkäsi jonkin verran ihmisiä.


"Pussihousukanoja" 
Riikinkukko istuskelee rannalla

Roosan nimeämä Esko-kana, meidän suosikkimme♥
Eskoa ei yhtään haitannut poikamainen nimensä :D 

Riikinkukot meinasi lähteä perässämme pois saarelta


Maarianhaminan kadulla oli maalattu mies. Aina kun heitti rahaa sen koriin, mies puhalteli pillillä ääntä, kumarti, kätteli ja antoi ylävitosen. Joiltakin myös löi lippiksen silmille tms. Seisoi siinä koko päivän, välillä vaan hieman verrytteli.


Ahvenanmaan pannukakkuja. Niiden täytteenä oli puuroriisiä. Oli kyllä todella hyvää! Jos joskus menet Ahvenanmalle niin suosittelen maistamaan näitä.


S:T Görans kyrkassa sai etsiä 10 pehmolelurottaa jotka oli piilotettu eripuolille kirkkoa. Kun kaikki oli löytänyt, sai palkinnoksi oman kirkonrotan. Oli ehkä hieman lapsellinen, mutta tosi hauska tehtävä :)


Pommern - Maailman viimeinen rahtipurjealus alkuperäisessä kunnossa. Olisi voinut ostaa lipun jolla pääsisi sekä Pommern-laivan kannelle, että sen lähellä sijaitsevaan merenkulkumuseoon.

Tutustuttiin Alma-terapiakoiraan kadulla

Paluumatka Viking Gracellä oli synkkä ja sateinen. Matkalta minulle tarttui mukaan kuume ja nuha, mutta muuten matka meni oikein loistavasti :)
Kaiken kaikkiaan Ahvenanmaa on monipuolinen kohde jossa on paljon nähtävyyksiä. Tosin shoppailemaan sinne ei kannata lähteä kun kauppoja on aika niukasti. Parhaiten matkalta jäi mieleen ehkä kaikki eläimet (erityisesti Lilla Holmen), sillä siellä oli tosi paljon lintuja ja kaduilla melkein jokaisella vastaantulijalla oli koira, myös muutama kissa pyöriskeli majoituspaikkamme pihoissa.

Jos olet joskus käynyt Ahvenanmaalla, mikä jäi eritysesti mieleen matkasta? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi :)